Doojin Hwang Architects

residential
no.130

더웨스트빌리지, 서울 궁정동

The West Village, Gungjeong-dong, Seoul

Prev Image Next Image

경복궁 인근 서촌에 위치한 The West Village는 저층고밀도복합건물이다. 일명 ‘무지개떡’ 건물로서 지하와 1층은 근린생활시설, 2, 3층은 주거공간으로 계획되어 주거와 업무기능을 한 건물에 수직적으로 배치했다.

북쪽으로는 큰 창을 내어 북악산과 인왕산의 경관을 감상할 수 있도록 했다. 반대로 다세대 주택을 향한 남측면은 벽돌 쌓는 방법을 달리해 경관을 거르고 햇빛은 받아들일 수 있도록 했다. 벽돌쌓기의 투시형 패턴 자체가 건물의 입면요소이기도 하다.

주거공간인 2, 3층의 실은 모두 가구로 구획했으며 조명과 가구를 일체화시켰다.

The West Village, located in the West Village near Gyeongbok Palace, is a low-rise, high-density, mixed-use building. A typical ‘rainbow cake’ building, a concept developed by DJHA, this 3-story building incorporates both residential and commercial functions vertically.

Large northern window commends a panoramic view towards Mt. Bukak and Mt. Inwang. On the southern facade, a unique brick pattern was used as a visual filter to screen the view of the building in front while allowing sunlight in.

Residential spaces on the 2nd and 3rd floors are partitioned by built-in furniture, which is integrated with lighting.

Location Seoul
Year of Completion 2011
Floor 3F + 1BF
Area (m2) 209.83
Construction Type New
Project Team
시공 : 장학건설
Contractor : Janghak Construction
Link


business online
password remember id
업무상 필요하신 분은 다운받아 사용하시기 바랍니다. 사업자등록증 통장사본 대표자이력서 대표자사진

 

youtube twitter

web designed by log